Saturday 15 January 2011

Posetioci











Posle duge borbe sa 3cm snega avioni su napokon ponovo poleteli i posetioci stigli sa 4 dana zakasnjenja, dan posle bozica, tako da je slavlje u engleskom stilu propalo, ali smo si to nadoknadili za novu godinu.

No skraceni odmor nas nije posebno omeo u obilascima, sem sto se nismo odmorili :) ali uspeli smo cak i u shoping da stignemo, na sta se mi retko nateramo.

Meni naravno uvek najmilije mesto je zamak u Warwick-u, ili kako ga mi zovemo 'nas zamak', mada nisam sigurna da li je na prodaju i koliki je depozit :) Mesto je ogromno i ima po nesto za svakoga (i malog i velikog), no kao i sve u engleskoj najbolje je posetiti u letnjem periodu, jer se tada organizuje mnogo vise stvari napolju, izmedju ostalog i pucenje iz najveceg trebuseta na svetu (za zainteresovane evo linka na video)










Ostali obilasci su bili (klasika za turiste) London, Oxford i obliznji Stratford-Upon-Avon koji je Sekspirovo rodno mesto, a evo i nas pozera isped kuce u kojoj se rodio.

Sve u svemu bilo nam je lepo, protegli smo noge malo vise nego sto bi to sami uradili tokom ovih zimskih meseci, a posetioci valjda nisu bili razocarani. U svakom slucaju podmitila sam ih rodjendanskom tortom :)